5 grunde til, at jeg elsker Phace

(Og 5 gode grunde til at alle burde tage ind og høre ham spille i Pumpehuset på lørdag).

phace billetlugenDer er sket virkelig meget med drum’n’bass-genren, siden jeg faldt hårdt for jungle i London i 90’erne. Den er knopskudt i mange retninger, og det er virkelig ikke lige kønt det hele. Særligt de mere poppede, stadionrock-agtige circle-pit-pop-forgreninger er noget rædderligt lydbras IMO.

Men heldigvis er der jo stadig “nye” producere, som producerer sublime tracks, der kan danses, tænkes og gyses igennem til (og ja, med “nye” mener jeg dem-der-ikke-var-med-i-London-dengang-i-90erne – ja, det er hårdt at være oooooldskool-junglist). 😉

En af dem er tyske Phace, der spiller i Pumpehuset lørdag den 20. september. Og det skal opleves! Jeg kunne skrive en godt nørdet tekst om, hvordan de produktioner, han er involveret i, bare synes at være bedre og skarpere end alle andres. Nu har jeg lavet en liste:

Her er 5 gode grunde til at tage ind og høre ham på lørdag. Læs, lyt og lad dig inspirere.

Chook & Phace: Frozen

Lad os starte med mesterværket! Det her track er insaaaaaane. Jeg kan SLET ikke få nok af det. Selvom jeg har hørt det titusind gange, bliver jeg stadig lige revet med og forpustet hver gang. Det skyder kaskader af balstyrisk energi ind i kroppen. Det forbedrer mine løbetider. Jeg er rejst hele vejen til London med det fuldstændigt specifikke håb om at høre Phace spille lige præcis dét her track på Fabric. Bare dét. Og det gjorde han så ikke. Og der var for crowdet til at danse ordentligt anyways – argh! Ergo har jeg – vanvittigt nok – endnu ikke hørt dette neurofunk-masterpiece på et dansegulv. Nogensinde. Så hvis NÅR han spiller det i Pumpehuset på lørdag, kommer jeg til at gå så grassat af fryd, at taget flyver af. Oh. My. Gosh.

Noisia and Phace – Thrillseekers

Ustyrlig favorit nummer 2. Der sker så meget i det her track – jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Den sitrende gyserviolin. Verdens bedst placerede hestevrinsk. Pistolskuddene. Smuk knitren. Perfekt onde, ildevarslende stemmesamples. Piskesmældet. De fortvivlede skrig. Beats, der bare TROMLER hen over én som død og ødelæggelse. Så balstyrisk mange ideer og lyde, der, i mindre musikalske og kontrollerede hænder end Phaces, ville være flydt ud over kanten i en eller anden medrevet og overlæsset effektsovs, men som nu bare lige præcis holdes så meget i ave, at det stadig formår at være… så… TIGHT! Utroligt nok.

Jeg elsker det! Og jep, jeg tillader mig, uden at vide noget som helst om the specifics, at give Phace fuld credit for at være den, der styrer det her psykopat-track snorlige i mål.

Og så slutter det endda lige af med et sønderknust Charlton Heston-sample fra Planet of the Apes. ”GOD DAMN YOU ALL TO HELL!” Sådan! Darkside lever – og det gør mig noget så boblende lykkelig.


Phace and Rockwell – NO!


Åh, det her track. Som så mange andre af hans produktioner (og co-produktioner) er det som en vild hest i stramme tøjler – hvilket jo ikke gør energien mindre voldsom, tværtimod.
Måske er det på grund af den gode, legesyge sving-hoften-fornemmelse i de blærede charme-trommer, at jeg egentlig altid forestiller mig ”NO!” som en drilsk og sexet pardans. Hvilket så får mig til at se temmeligt meget frem til den dag, Phace beslutter sig for at lave et track, der hedder ”YES!” Dét bliver da intenst.


Phace and Misanthrop: Sex Sells


Og nu vi er ved sex. Det her er den spritnye Phace & Misanthrop-single, så det kan vi vist roligt regne med at høre på lørdag. Whehooo, jeg kan allerede se stemningen på dansegulvet for mig. I detaljer. Herligt festligt track, som lige rammer den rette balance mellem legesygt og stadig-mørkt-nok.


Phace and Misanthrop – Hyzer


DET HER! Hør, hvor det rumler i dybderne. Hør, hvor trommerne bare ruller derudaf. On that note – hvor jeg dog bare ikke fatter folk, der siger, at man ”ikke kan danse til drum’n’bass”. Øh, okay. Har I en krop? Anyways, tilbage til sagen: Der er en god Ed Rush & Optical-stemning (Wormhole-æraen) over det her track. Det minder lidt om ”Compound”, faktisk. Mhmmm, muligvis god idé til et mix, der. Hermed til fri afbenyttelse.

Vi ses på dansegulvet!
Og PLEASE! – drop den der moshpit-tummel. Og skal vi så ikke lige høre lidt Ed Rush and Optical på vej ud? Jo, vi skal:

Ed Rush and Optical – Point Blank

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: